Poletne in zimske aktivnosti

O Kranjski Gori

Kranjska Gora ponuja številne možnosti za različne dejavnosti v vseh letnih časih. Ljubiteljem narave in miru naravni pogoji omogočajo, da izkoristite aktiven oddih in se sprostite v mirnem okolju ter se nadihate čistega gorskega zraka.

Poletne aktivnosti

V poletnem času je tukaj rajski kraj za ljubitelje narave, s kolesom se zapeljete po urejenih stezah, bolj zahtevni pa tudi po okoliških vzpetinah. Najlepše razglede pa lahko ujamete pohodniki in plezalci. Ljubiteljem vodnih športov so na voljo raftanje, soteskanje … Gorske reke in potoki pa vam ponujajo tudi možnost ribolova. Za najmlajše so organizirane posebne dogodivščine (Kekčeva, Škratova dežela …), za malo starejše pa je zagotovo mikavno poletno sankališče. V Kranjski gori se poleg vseh aktivnosti lahko preizkusite tudi v golfu.

Kranjska Gora z okolico ponuja več kot sto kilometrov urejenih pešpoti. Zaradi svoje lege ponuja pester nabor izletov. Poti je ogromno, od najlažjih in rekreativnih pohodov, primernih za vso družino, do bolj zahtevnih tur, ki zahtevajo izkušnje, primerno opremo in gorskega vodnika.

Golf Kranjska Gora
Cycling Kranjska gora
Cycling Vršič Pass
Hiking Around Kranjska Gora
Kranjska Gora Village

Za vse kolesarje, ki uživajo v urejeni asfaltirani poti, ki deloma poteka v zavetju dreves in ločeno od ostalega prometa, je kolesarska pot, ki pelje od Rateč mimo Kranjske Gore pa do Gozd Martuljka.

Zimske aktivnosti

Ski Slope Kranjska Gora
Kranjska Gora Skislope
Skiers in Kranjska Gora

Smučanje

Kranjskogorsko smučišče nudi zimske užitke tako začetnikom kot odličnim smučarjem. Najboljši ugodni tereni za začetnike se nahajajo tik ob robu vasi Kranjska Gora. Tu je tudi otroški park s tekočim trakom, krajše sankališče ter baza večine smučarskih šol in izposojevalnic opreme.

Tek na smučeh

Med tekom lahko uživate v zimski idili Zgornjesavske doline, saj vas vseskozi spremljajo mogočni vrhovi.
Vzdrževane proge, ki skupno merijo 40 km , vas v zimski idili popeljejo iz središča Kranjske Gore mimo izvira Save in planiške velikanke, globoko v dolino Tamar. ter iz Kranjske Gore nazaj proti Gozdu Martuljku. Urejene tekaške proge so tudi v Mojstrani. Možnost nočnega teka na smučeh na osvetljeni progi za hotelom Kompas v Kranjski Gori.

Nordic Skiier
Sledding in Kranjska Gora
Sleds

Sankanje

Poleg sankališča na smučišču v Kranjski Gori je organizirano nočno sankanje. S terenskim vozilom se odpeljete na vrh, nato pa v soju bakel spustite po urejenih in osvetljenih sankaških progah.

Ledeno plezanje

Začetniki se lahko preizkusite na umetno zaledenelem slapu Mlačca v Mojstrani. V tem edinstvenem ledno-plezalnem centru imate na voljo varovanje, vodnike ter izposojo opreme. Najbolj priljubljen cilj plezalcev po zaledenelih slapovih je znameniti zaledeneli slap v Martuljku imenovan Lucifer. Tako Lucifer kot ledene slapove pod Prisankom in v Tamarju je priporočljivo obiskati z vodniki.

Ice climbing