ZIMSKE AKTIVNOSTI

 


Trg Kranjske Gore Kranjska Gora pozimi

Vir: Arhiv Turizem Kranjska Gora

 

SMUČANJE

Kranjskogorsko smučišče nudi zimske užitke tako začetnikom kot odličnim smučarjem. Najboljši  ugodni tereni za začetnike se nahajajo tik ob robu vasi Kranjska Gora. Tu je tudi otroški park s tekočim trakom, krajše sankališče ter baza večine smučarskih šol in izposojevalnic opreme.

 

Vir fot. v galeriji: Arhiv Turizem Kranjska Gora

 

TEK NA SMUČEH

Med tekom lahko uživate v zimski idili Zgornjesavske doline, saj vas vseskozi spremljajo mogočni vrhovi. Vzdrževane proge, ki skupno merijo 40 km, vas v zimski idili popeljejo iz središča Kranjske Gore mimo izvira Save in planiške velikanke, globoko v dolino Tamar ter iz Kranjske Gore nazaj proti Gozdu Martuljku. Urejene tekaške proge so tudi v Mojstrani. Možnost nočnega teka na smučeh na osvetljeni progi za hotelom Kompas v Kranjski Gori.


Tek s smučmi

Vir: Arhiv Turizem Kranjska Gora

 

SANKANJE

Poleg sankališča na smučišču v Kranjski Gori  je organizirano nočno sankanje. S terenskim vozilom se odpeljete na vrh, nato pa v soju bakel spustite po urejenih in osvetljenih sankaških progah.


Sankanje ponoči Vožnja s sankami

Vir: Arhiv Turizem Kranjska Gora

 

LEDENO PLEZANJE

Začetniki se lahko preizkusite na umetno zaledenelem slapu Mlačca v Mojstrani. V tem edinstvenem ledno-plezalnem centru imate na voljo varovanje, vodnike ter izposojo opreme. Najbolj priljubljen cilj plezalcev po zaledenelih slapovih je znameniti zaledeneli slap v Martuljku imenovan Lucifer. Tako Lucifer kot ledene slapove pod Prisankom in v Tamarju je priporočljivo obiskati z vodniki.


Ledno nočno plezanje

Vir: Arhiv Turizem Kranjska Gora