Kranjska Gora iz ptičje perspektive

Poletne aktivnosti


V poletnem času je tukaj rajski kraj za ljubitelje narave, s kolesom se zapeljete po urejenih stezah, bolj zahtevni pa tudi po okoliških vzpetinah. Najlepše razglede pa lahko ujamete pohodniki in plezalci. Ljubiteljem vodnih športov so na voljo raftanje, soteskanje …  Gorske reke in potoki pa vam ponujajo tudi možnost ribolova. Za najmlajše so organizirane posebne dogodivščine (Kekčeva, Škratova dežela ...), za malo starejše pa je zagotovo mikavno poletno sankališče. V Kranjski gori se poleg vseh aktivnosti lahko preizkusite tudi v golfu.

 

Kranjska Gora z okolico ponuja več kot sto kilometrov urejenih pešpoti. Zaradi svoje lege ponuja pester nabor izletov. Poti je ogromno, od najlažjih in rekreativnih pohodov, primernih za vso družino, do bolj zahtevnih tur, ki zahtevajo izkušnje, primerno opremo in gorskega vodnika. 

 

Za vse kolesarje, ki uživajo v urejeni asfaltirani poti, ki deloma poteka v zavetju dreves in ločeno od ostalega prometa, je kolesarska pot, ki pelje od Rateč mimo Kranjske Gore pa do Gozd Martuljka. 

 

Vir. : Arhiv Turizem Kranjska Gora