Frontview of hotel Lipa

LIPA...

 

Na križišču usod in poti

 

Nekoč železniška postaja, danes sodoben družinski hotel. Hotel Lipa ostaja križišče osebnih zgodb, križanja poti in usod, splet nepozabnih spominov. 

 

Hotel Lipa je družinsko podjetje, ki sta ga lastnika, Zora in Nikola Perkolič z družino, zgradila na območju, kjer je davno tega stala železniška postaja. Železniško progo, ki je povezovala Jesenice in Trbiž v Italiji, so zgradili leta 1870, opustili pa leta 1966. Dobrih dvajset let pozneje, 1989, je po njuni zaslugi na tem mestu spet začelo vrveti življenje.

 

Družina Perkolič ve, kako ustreči gostu. Vselej se sprašujejo, kaj bi si sami želeli od družinskega hotela z dodano vrednostjo. Zato penzion še zdaleč ni ostal le penzion, ampak so mu dodali še samostojno restavracijo in picerijo odprtega tipa. Restavracija, ki je v spodnjih prostorih, deluje zračno in prijetno zaradi stropnih kupol, skozi katere pronica diskretna svetloba. Picerija v zgornjih prostorih je prostorna in svetla, pogled skozi okno lahko zaide v širjave ob vsakem letnem času. 

 

Družina Perkolič so uigran team, zato  gostje ob njihovi usklajenosti začutijo gostoljubje in zadovoljstvo.